dinsdag 26 april 2011

Nieuw stofje.....

Het is al weer een poosje geleden dat ik een post heb geplaatst maar ik kom er op de een of andere manier niet aan toe. Met dit mooie weer zijn er weer veel meer dingen te doen en het leven verplaatst zich naar buiten en ja daar ligt het werk ook op je te wachten. We zijn bezig met de bestrating, bezig dus nog niet klaar... Daar gaat op dit moment veel tijd in zitten. Wanneer het resultaat er naar is zal ik jullie laten zien waar wij druk mee zijn.
Binnen ben ik wel weer even bezig geweest. Aangezien de wind hier vanmiddag behoorlijk frisjes werd heb ik mij maar even naar binnen verplaatst...
De kast die ik in de woonkamer heb staan was weer aan een nieuwe look toe. Ik heb het beroemde kant van die zweedse woongigant er maar eens uit gehaald en er weer een andere voor in de plaats gedaan. Ook deze stof komt van diezelfde winkel....
Wit met fijne blauwe bloemetjes deze keer. Ik vind het wel leuk voor de zomer een mooi fris motief.
En zo heb je met een kleine aanpassing weer een heel andere kast~!


Het heeft wat meer een zomers uiterlijk vind ik en met dit weer is het al net zomer toch? De bijbeltjes en dagboekjes passen er ook mooi bij dus die heb ik maar laten staan. Eigenlijk vond ik alle spulletjes er mooi bij passen maar dat kan natuurlijk zo weer veranderen~!


De middelste foto vond ik wel grappig, daar zie je in het glas de glas in lood staan die in de vensterbank staat.
Hieronder nog een paar foto's van de eettafel met het allereerste bloemetje uit de tuin, de akelei. Prachtige blauwpaarse kleur. Ik kon het niet laten om er een te plukken en er wat mooie plaatjes van te schieten.





Fijne week
~~Groetjes Sjoukje~~

zondag 17 april 2011

Gewoon mooie plaatjes...

Vanmiddag was het heerlijk rustig in huis, de oudsten waren buiten aan het spelen en de jongste lag lekker te slapen. Ik liep wat rond in de woonkamer, hier en daar wat aanrommelen. Het zonnetje scheen heerlijk naar binnen en ik heb de camera gepakt en ben wat foto's gaan maken, dit resulteerde in een serie van 75 foto's~!
Heerlijk alleen in de woonkamer, zonnetje erbij en plaatjes schieten. Wat een stukje ontspanning...
Mijn favoriete roosjes erbij, ik had overal in de kamer wat neergezet. Ik zal  niet alle 75 foto's laten zien maar ik heb een mooie selectie gemaakt.
De eerste foto's zijn van mijn kastje met de kapspiegel erboven. Het kleine flesje waar de roos in staat heb ik jaren terug al eens van mijn man gekregen. Toen waren we nog niet getrouwd dus ik heb het denk ik al 18 jaar in mijn bezit maar ik heb het altijd een leuk flesje gevonden, met een mooie herinnering natuurlijk~!
Op het kastje zelf een groepje roemers met roosjes erin en mijn favoriete prentje erbij.
Het lijstje met reclameprentje van Boldoot heb ik maar weer eens uit de kelder gehaald, zo met de ingedroogde roosjes is het een mooie combinatie....





Op de eettafel staan de grote kandelaars en een kan met rozen, voor de gelegenheid nog even een roos uit de kan gehaald en op een kussentje gefotograveerd.


In de vensterbank nu een groepje flessen, staat prachtig wanneer de zon erop schijnt....

De kast met de reiskoffer heb weer een beetje veranderd, bijbeltjes en dagboekjes onderin en een oude karaf met oude glaasjes er boven op. Het witte geurzakje met een frans stukje zeep hangt aan de sleutel en met op de zijkant een mooi doopjurkje.




Het meidenkastje wat alle apparatuur verbergt heb ik ook helemaal in de roosjessfeer. Serviesgoed voor de spiegel in een mooi verweerd wit dienblad. De schaal en het koffiepotje zijn frans, die heb ik een paar jaar terug in Bretagne gekocht. Het wordt weer steeds witter in huis, ik vind dat heerlijk wanneer we verder in de tijd komen. Licht, lichter, lichtst, waar een mens al niet gelukkig van kan worden~!



~~Een fijne zonnige week~~
Groetjes Sjoukje


maandag 11 april 2011

Pasen in de hal.....

Ook in de hal is het nu voorjaar met een vleugje pasen. De tak die een aantal posten terug in de woonkamer voor het raam hing, is verhuisd naar de hal. Ik vond de tak te druk voor het raam dus hij heeft een ander plekje gekregen. Ik vind de tak hier mooier uitkomen zo tegen de groene achtergrond. Op de bovenste foto heb je nog een klein doorkijkje naar de keuken, verderop in deze post heb ik ook foto's van andere kant genomen. Zo staat de hele hal op de foto.


In de tak hangen nu ook eitjes en de vogeltjes die er al in zaten. Met nog een paar witte linten erbij is het een gezellige boel geworden. De witte mand op het tafeltje zit vol met quiltlapjes maar staat hier zo leuk. Ik laat jullie wel eens de quilt zien waar ik nu mee bezig ben. En ja de roosjes komen bij mij overal terug, ze liggen op een paar lapjes stof met kant die ik in Frankrijk op een kleine rommelmarkt op de kop heb getikt. Ze wachten nog op een leuke bestemming.




Ik heb ook nog een paar foto's van de andere kant genomen dan kun je goed zien hoe onze hal in z'n geheel eruit ziet. In de voordeur zit een klein raampje en erboven een raam met houten roedes erin met een mooi motief. De deur die je ernaast ziet is de deur van het kleinste kamertje en vlak om de hoek, naast de trap zit de bijkeukendeur



~~Fijne week~~
Groetjes Sjoukje

woensdag 6 april 2011

Onze zithoek.....

Een paar posten terug heb ik onze eethoek laten zien in de nieuwe opstelling, nu is het de beurt aan onze zithoek. Ik moet er eerst bij vertellen dat ik niet helemaal tevreden ben over onze bank, hij is ook weleens een bron van ergernissen want de kleur die onder de plaids zit is niet meer mooi dus heb ik de bank ingepakt. Maar regelmatig verschuift dat weer, wat wil je met drie kinderen dus zo'n tig keer per dag moet hij weer gefatsoeneerd worden. Ik hoop dat er dit jaar een nieuwe bank inzit, scheelt veel werk.....
Maar goed verder over de zithoek, deze staat nu dus bij de erker wat heerlijk licht opleverd en het zonnetje schijnt er 's middags naar binnen dus dan kun je er heerlijk zitten.
De bank en het stoeltje heb ik met  plaids bekleed en gebloemde kussentjes erop, nu het weer wat lichter wordt buiten vind ik het wel weer leuk om wat meer bloemetjes en lichte kleurtjes in huis dus ook in de kussens komt dat terug. Mooi met roze en zacht groen dat past ook prachtig bij onze kleur op de muur.






Het smeedijzeren hek wat in de erker voor het raam staat heb ik in Frankrijk gekocht, ik vind het prachtig zo voor het raam. De kussentjes heb ik gisteren nog gekocht, deze komen van die heel goedkope winkel(jullie weten vast wel welke) Maar ik vond de kleurtjes zo leuk en van die lieve bloemmotiefjes erop en de prijs is dan ook nog zo leuk dan kun je dat niet laten liggen toch?!



Het krukje waar dit dienblaadje op staat heeft mijn vader al eens voor mij gemaakt, toen nog houtkleur later wit natuurlijk en nu heb ik er schuim opgedaan en bekleed met een Laura Ashley stof. Zo is het een krukje wat al heel wat plekjes heeft gehad maar hij blijft gewoon leuk~! De ingedroogde roosjes passen mooi bij de roosjes stof. En wanneer we 's avonds de waxinelichtjes aan doen geeft dat een heerlijk romantisch sfeertje...

Jullie zien mijn hele zithoek is in de rozensfeer, de prent boven de bank komt uit Frankrijk en die kleurt super bij onze muur. De etagere komt jullie vast wel bekend voor van een vorige post, deze is verhuisd van het ene raam naar het andere raam. Ook weer met de roosjes erop.

Voor een keer laat ik jullie onze tv zien(lelijk) Maar ik kon geen mooie foto maken zonder dus voor deze keer..... Maar dit is dus de andere wand in de zithoek met de lambrisering. In het meidekastje zit al onze apparatuur, lekker opgeruimd~! En op het tafeltje staat nog een roosje in een kan met wat kleine spulletjes erbij. Het zeepje ruikt zo heerlijk (geur eglantine) en zit in een engels zeepschaaltje, deze is van Burleigh.
En het melkkannnetje hebben julie al eens eerder gezien en is echt favoriet bij mij. Ik hoop hier nog eens wat bij te vinden. Dus maar weer goed opletten deze zomer in Frankrijk~!

~~Fijne dag~~
Groetjes Sjoukje