donderdag 30 juni 2011

Emaille

Ik ben weer een beetje bijgekomen van de warmte, ik kan er niet zo goed tegen. Dat is ook een van de redenen waarom we naar Bretagne op vakantie gaan want die hitte van Zuid Frankrijk is mij veel te warm. Dus ik was blij dat de verlossende onweerbuien kwamen. Het viel hier in Friesland wel mee met de buien en de inslagen maar er zullen vast anderen zijn die veel schade er van geleden hebben. Het is nu heerlijk buiten dus vanmiddag maar weer lekker in de tuin. Maar om weer even terug te komen op de titel van deze post, emaille.... Gek ben ik erop, vorige week kreeg ik dit leuke emmertje van mijn beppe. Het staat  mooi op de eettafel met rozen erin. (uit de tuin natuurlijk).
Samen met de emaille waterkannen en nog wat klein emaille is het een leuk plaatje geworden.
De blauwwit gewolkte waterkan  is zo lek als een mandje maar daarom niet minder mooi en wanneer ik er bloemen in wil dan zet ik er gewoon even een vaasje in.


Op het randje van de botervloot liggen twee oude deurknopjes, die kleuren zo mooi bij het emmmertje. Ze hebben een oud blauwe kleur.



En zoals je ziet zijn er ook weer rozen uit eigen tuin. De licht roze is de bekendste klimroos, de New Dawn. En van de andere roos weet ik de naam niet meer. Deze roos geeft gigantische bloemen, rijk gevuld en in een prachtige roze/groene kleur.


Het zijn weer plaatjes geworden waar ik echt van hou, veel wit en het roze van de rozen. Het emaille erbij geeft zo'n mooi sfeertje. Ik ga dit jaar in Frankrijk ook weer op speurtocht want er kan natuurlijk altijd meer bij~! Van emaille heb je nooit genoeg, ook buiten vind ik het hartstikke mooi.


Het geeft zo'n zomers sfeertje in de woonkamer. Echt genieten. Tot zover deze post, ik sluit af met nog een paar laatste foto's. Ik kom de laatste tijd niet echt aan het post plaatsen toe. Laat staan dat ik overal berichtjes kan achterlaten dus voel je ook niet verplicht om elke keer een berichtje achter te laten want het valt niet mee om alle posten te lezen en ook nog te reageren. Ik vind het wel heel leuk hoor om jullie berichtjes te lezen. En ik geniet wel van jullie posten hoor maar ik heb niet altijd de tijd om berichtjes achter te laten. Dit komt later wel weer, met het mooie weer ben ik minder achter de computer te vinden maar dat zal voor veel van jullie ook wel zo zijn.
Geniet van het mooie weer en tot een volgende keer......



~~Fijne dag~~
~~groetjes Sjoukje~~


dinsdag 21 juni 2011

Zomerse sferen.....

Een leuke challenge bij Renny van bizzy @t home http://bizzyathome.blogspot.com/. Ik vind het leuk om daar aan mee te doen ook natuurlijk met het oog op de komende zomervakantie. Nog een paar weken en dan vertrekken we weer naar het door mij zo geliefde Frankrijk. We gaan dit jaar weer naar Bretagne. Een streek in Frankrijk waar ik helemaal gek van ben. De sfeer daar is zo mooi. Overal waar je komt is de zee aanwezig en prachtige huisjes en schitterende wandelroutes langs de kust. We zijn daar al zo vaak naartoe geweest maar het blijft prachtig~! Het is dus niet zo moelijk om  mooie foto's in zomerse sferen te vinden. Met deze foto's kom ik in elk geval weer helemaal in de stemming~! En met dit weer (het miezert hier) kunnen we wel wat zomerse plaatjes gebruiken.....
Wij hebben ook stokrozen in de tuin maar de stokrozen in Frankrijk overtreffen alles~!

En dan die prachtige hortensias, de takken hangen zwaar van de bloemen. Het is een grote bloemenzee~!

Die ruige kustlijn en de kleur van de zee wanneer de zon erop schijnt......

En voor de kinderen is het natuurlijk een paradijsje, de hele dag spelen op het strand....

En wanneer je dan eenmaal weet waar het water vandaan komt dan loop je er gewoon naar toe met je teiltje.....
Deze foto's zijn voor mij het ultieme zomergevoel en brengen mij in zomerse sferen. Dank je wel Renny voor deze challenge, met dit weer kunnen er geen zomerse sferen genoeg zijn~!

Fijne dag, groetjes Sjoukje




dinsdag 14 juni 2011

Come into our garden......

En dan eindelijk de foto's van onze voortuin.... Zonder zon weliswaar, wil ik net de tuin ingaan om foto's te maken. De hele dag zon gehad. Ik dacht nu moet ik erbij zijn en je geloofd het of niet. Ik loop de tuin in en een joekel van een wolk voor de zon...... Maar goed het was licht genoeg voor mooie foto's en op sommige foto's kun je zien dat de zon er weer een beetje doorkomt.
Alles bloeit zo'n beetje in onze tuin. Alleen de verbena's, de anemonen, de hortensia's, stokrozen en sommige rozen zitten nog in de knop. Maar de tuin is nu toch wel op z'n mooist. Het is allemaal nog zo mooi fris.






We hebben veel grindpaadjes in de tuin, niet alleen erg mooi maar ook erg praktisch. Wanneer je in de tuin aan het werk bent hoef je bijna nooit in de tuin zelf te staan. Je kunt alles vanaf de paadjes doen. De wilde geraniums zijn nu zo mooi, alles bloeit. En geraniums blijven ook zo mooi. Het zijn compacte bossen waar je weinig aan hoeft te doen. Ook de vrouwenmantel is een blikvanger in de tuin. Straks voor de langste dag knippen we ze weer helemaal terug zodat ze voor de tweede keer gaan bloeien. Met sommige geraniums kan dat ook. Dan heb je er twee keer plezier van.




Op de bovenste foto de roos die veel van jullie erg mooi vinden. Je ziet deze kleur ook bijna nooit, erg bijzonder. De naam van deze roos is Nuits de Young, vernoemd naar een dichter.
En wanneer ik de rozen afknip voor in de vaas dan heb ik altijd dit oude franse vergiet bij me. Een mooi contrast met de roze rozen.





En wanneer je dan aan het foto's maken bent dan kun je wel doorgaan. Overal mooie hoekjes om foto's te maken.



Op de bovenste foto een frans tafeltje, meegesleept uit Lille(vraag me niet hoe.....) Hier staan altijd bloemen op en wat oud emaille of zink. Nu staan er nog wat viooltjes op in een mooie verweerde emaille teil. Te mooi om al weg te doen. Op de tweede foto zie je op de achtergrond nog wat vergane glorie van de pioenrozen, daar zijn nu de rozen voor in de plaats gekomen. En dat is de kunst van het tuinieren, om het hele seizoen je tuin in bloei te hebben.
Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld hebben gekregen van onze voortuin. Het is voor ons in elk geval een heerlijke tuin om te genieten van alles wat er groeit en bloeit......

~~Een fijne week~~
~~Groetjes Sjoukje~~

maandag 6 juni 2011

~~Rozenpracht~~

Gisteren wilde ik foto's maken van de voortuin, dat had ik beloofd. maar het weer was gisteren niet mooi genoeg om plaatjes te maken. Dus heb ik van al die mooie rozen er een paar afgehaald en binnen op de foto gezet. Dit was maar goed ook want ik was net binnen en daar kregen we toch een plensbui~!
Gelukkig was ik net klaar met snoeien dus ik heb lekker binnen een mooie fotoserie gemaakt. Daarna de rozen natuurlijk gauw in het water maar voor de foto vond ik het wel leuk om ze zo even neer te leggen. En ik moet zeggen dat ze gewoon prachtig zijn geworden. Al die prachtige rozen zijn gewoon gemaakt voor mooie plaatjes. We hebben veel verschillende soorten, de meeste zijn roze, zachtroze. Maar er zit ook een donkerrood/paarse roos bij. Deze bloeit jammer genoeg maar een keer. En dan die heerlijke geur, er zitten rozen bij die zo sterk ruiken dat je het parfum ruikt wanneer je de kamer binnen komt.
Ik heb de grote ronde tafel gebruikt om de foto's te maken, een mooi witte ondergrond.



Hierboven kun je de witte emaille kruideniersschep zien waar ik het een paar posten geleden over had. Ik had hem in eerste instantie alleen even voor de foto's erbij gepakt want hij had al een plekje gekregen in de keuken maar ik vind het zo leuk staan dat hij lekker blijft liggen.... Het geeft een mooi verweerd contrast met de roze rozen.


Hieronder de donkere kleur rozen, op de onderste foto lijken ze bijna wel zwart. Het is een mosroos, en ook de struik is erg mooi van model. Dus wanneer de roos is uitgebloeid is de plant ook nog mooi.


En wanneer je dan lekker aan het plaatjes schieten bent kun je niet meer stoppen. We hebben ook nog witte rozen in de tuin maar die bloeien nog niet, heb ik nog wat voor een volgende post. En wanneer het mooi weer is en het zonnetje schijnt dan ga ik foto's maken in de voortuin. Met de zon erbij worden de foto's veel mooier....



Nog even een paar om het af te leren.....




En dat staat allemaal in onze tuin, zo voor het pakken. Genieten tot de eerste nachtvorst want de meeste rozen zijn doorbloeiers dus dat is een hele zomer roosjes in vaasjes, flesjes of in een grote schaal. Genieten dus.
~~Fijne week~~
~~Groetjes Sjoukje~~