dinsdag 14 juni 2011

Come into our garden......

En dan eindelijk de foto's van onze voortuin.... Zonder zon weliswaar, wil ik net de tuin ingaan om foto's te maken. De hele dag zon gehad. Ik dacht nu moet ik erbij zijn en je geloofd het of niet. Ik loop de tuin in en een joekel van een wolk voor de zon...... Maar goed het was licht genoeg voor mooie foto's en op sommige foto's kun je zien dat de zon er weer een beetje doorkomt.
Alles bloeit zo'n beetje in onze tuin. Alleen de verbena's, de anemonen, de hortensia's, stokrozen en sommige rozen zitten nog in de knop. Maar de tuin is nu toch wel op z'n mooist. Het is allemaal nog zo mooi fris.


We hebben veel grindpaadjes in de tuin, niet alleen erg mooi maar ook erg praktisch. Wanneer je in de tuin aan het werk bent hoef je bijna nooit in de tuin zelf te staan. Je kunt alles vanaf de paadjes doen. De wilde geraniums zijn nu zo mooi, alles bloeit. En geraniums blijven ook zo mooi. Het zijn compacte bossen waar je weinig aan hoeft te doen. Ook de vrouwenmantel is een blikvanger in de tuin. Straks voor de langste dag knippen we ze weer helemaal terug zodat ze voor de tweede keer gaan bloeien. Met sommige geraniums kan dat ook. Dan heb je er twee keer plezier van.
Op de bovenste foto de roos die veel van jullie erg mooi vinden. Je ziet deze kleur ook bijna nooit, erg bijzonder. De naam van deze roos is Nuits de Young, vernoemd naar een dichter.
En wanneer ik de rozen afknip voor in de vaas dan heb ik altijd dit oude franse vergiet bij me. Een mooi contrast met de roze rozen.

En wanneer je dan aan het foto's maken bent dan kun je wel doorgaan. Overal mooie hoekjes om foto's te maken.Op de bovenste foto een frans tafeltje, meegesleept uit Lille(vraag me niet hoe.....) Hier staan altijd bloemen op en wat oud emaille of zink. Nu staan er nog wat viooltjes op in een mooie verweerde emaille teil. Te mooi om al weg te doen. Op de tweede foto zie je op de achtergrond nog wat vergane glorie van de pioenrozen, daar zijn nu de rozen voor in de plaats gekomen. En dat is de kunst van het tuinieren, om het hele seizoen je tuin in bloei te hebben.
Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld hebben gekregen van onze voortuin. Het is voor ons in elk geval een heerlijke tuin om te genieten van alles wat er groeit en bloeit......

~~Een fijne week~~
~~Groetjes Sjoukje~~

22 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tuin heb je Sjouke.....zie allemaal planten die ook in onze tuin staan. Genieten is dat hé als alles nog zl lekker groen is en er al van alles begint te bloeien. dat terug knippen bij de vrouwenmantel en de geraniums doe ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachttuin zeg...kan me voorstellen dat jullie hier erg van genieten....
  Pure romantiek met die mooie slingerpaadjes en die heerlijke geurende rozen...
  Fijne dag
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm, de kunst van het tuinieren heb jij duidelijk in de vingers. Al moet de grond ook een beetje mee willen natuurlijk. Wat ik hier al allemaal geprobeerd heb, ik kan er intussen een boek over schrijven.
  Wat een heerlijke wolken vrouwenmantel en geranium heb je toch! Hier ben ik al gelukkig als er enkele priegeltjes omhoog steken met hier en daar wat bloei; neen, onze tuingrond is van de slechtste die er bestaat en daardoor is de tuin tijdens de zomer niet echt om aan te zien. Een moerassige, doornatte klei 's winters en in de zomer bikkelhard en droog. Ik vind 't elke zomer toch weer jammer dat er niet zoveel bloei is in de tuin en probeer veel in potten te laten groeien en bloeien maar dat is niet altijd een optie en het geeft toch niet hetzelfde effect als een volle border. Ik geniet dus des te meer van de uitbundig bloeiende tuinen die ik bij jou en elders in blogland tegen kom.

  Een heerlijke tuin heb je echt, geniet er maar volop van!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoor en voel het grind al onderm ijn voeten, wat een mooie voortuin en zo gezellig.De kleuren van al je planten, wat zulen jullie genieten!!!

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig allemaal! Een heerlijke tuin heb je. En dit is alleen de voortuin nog maar? Super. Mooi de rozen en het contrast met de vergiet.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige voortuin. Ben gelijk benieuwd naar je achtertuin. En alles zo heerlijk in bloei. Dat is optimaal genieten. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi zeg...echt geweldig. ik heb geen voortuin maar ik heb ook compleet geen groene vingers dus misschien moet ik er ook maar blij mee zijn..ik vind jou tuin een plaatje en heb genoten van al je mooie fotos..inderdaad die vergiet met de rozen...echt geniten
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet je tuin er mooi uit zeg !! echte geniet foto's.....liefs van mij....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk om even door je prachtige voortuin te wandelen Sjoukje en wat heb je een grote voortuin.
  De beplanting is prachtig, helemaal mijn smaak en ik zie veel planten die ik ook heb staan.
  Ik knip de Geranium en Vrouwenmantel straks ook helemaal terug en na een poos begint alles nog een keer te bloeien.
  Fijne week en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schitterende tuin heb je.
  Al die mooie bloemen en de kleuren zo mooi en smaalvol
  Wat een mooie foto's heb je gemaakt, ze kunnen zo in een blad van Jean D'Ark.

  Bednkt voor het delen van de prachtige foto's en de inspiratie.

  Lieve groetjes, Alexandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige voortuin zeg al die bloemen mmmmm, zie dat jou stokrozen al in de bloei staan , de mijnen nog niet ik heb ze ook tegen het huis in het heeelll donker rood .Hier in harlingen heeft iedereen ze wel , wens je nog een prettige week.


  lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb genoten van al je mooie foto's ,wat een prachtige weelderige tuin heb je.Kan me voorstellen dat je hier ontzettend van geniet
  Lieve groet Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke bloementuin, inderdaad het is de kunst om m lang bloeiend te hebben...maar dat blijft wel hard werken:) Ieder jaar zijn er hier toch weer dingen die ineens niet opkomen.
  Geneit ervan, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat staat jouw tuin er mooi bij met zoveel bloemen in bloei.
  Fijne avond Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik sluit me bij de vorige sprekers aan :
  Wat een prachtige tuin.
  En je kunt zien,dat er met liefde in gewerkt wordt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie tuin Sjoukje! Helemaal mijn smaak trouwens; ik zoek nog steeds wat bloeiende planten voor wat borders, het zijn hier meer struiken en dat is wel wat saai als ze eenmaal uitgebloeid zijn. Toch maar weer eens naar het tuincentrum geloof ik.

  Groetjes! Jolanda (Rozet)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk dat je even kwam buurten, wat een prachtige tuin heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind je tuin prachtig mooi,echt schitterend allemaal,sfeerhoekjes erin,echt genieten,fijne avond nog,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige bloemenzee in jouw geweldig mooie tuin. Ik heb genoten van de foto's van de hoekjes in je tuin.
  Wat zul je hier van genieten zeg.

  Fijne dag,
  Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb 7 potten geraniums op mijn balkon staan en ze bloeien uitbundig, maar als ik dit dan zie, dan denk ik: zucht, wat is dit mooi!
  Dank je wel, Sjoukje, dat wij hier van mee mogen genieten.

  Hartelijke groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat een romantische tuin zeg!!

  erg mooi
  lieve gr cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Sjoukje,
  Heerlijke bloemenweelde bij jou in de tuin zeg! Helemaal mijn ding (zie ook mijn blog): de kleuren en soorten herken ik zo goed!
  Bedankt voor het mogen meekijken over jouw schouder.

  BeantwoordenVerwijderen