zondag 3 juli 2011

Fris zomerboeket.....

Ik zou niet meer zoveel posten, maarja wanneer er dan weer wat leuks voorbij komt kan ik het niet laten en wil ik het even met jullie delen. Dus..........Even een kleine post over mijn mooie zomerboeket.
Nadat ik de vrouwenmantel helemaal terug heb gesnoeid had ik natuurlijk wel heel veel vrouwenmantel.(lees een kruiwagen helemaal vol) Dat gooi je natuurlijk niet zomaar allemaal weg en ik heb daar nog even een boeket van gemaakt.
Samen met een paar Annabellen en Zeeuwse knoopjes in een mooie oudroze kleur is het een echte blikvanger geworden op tafel. Ik had het eerst in de vensterbank maar op de eetafel staat ook supermooi. Vooral het contrast tegen de witte achtergrond.
Een grote witte emaille emmer doet dienst als vaas. Kijk maar....
Eerst in de vensterbank maar zo veranderlijk als ik ben dacht dit staat vast ook leuk op de eetafel.

En dan nu op tafel......Het geheel staat wat rustiger op de tafel, het komt natuurlijk door de achtergrond. De witte plankenwand steekt zo heel mooi af tegen het frisgroene boeket. De Annabellen hebben bijna dezelfde kleur als de Vrouwenmantel, ze zijn nog vrij groen. Het combineert prachtig met het oudroze van het Zeeuwsknoopje.Zomaar een boeket op tafel omdat je in de tuin lekker aan het opruimen bent. Dus dames een tip: Knip de vrouwenmantel helemaal terug met blad en al. Heb je meteen een mooie basis voor een boeket en hij zal weer prachtig uitlopen en voor de tweede keer bloeien. De tweede bloei is wat minder uitbundig maar ik vind het mooier want de zijn de bossen wat steviger en ze vallen niet zo erg uit elkaar met harde wind of een fikse regenbui~! Wacht hiermee niet te lang, officieel moet het voor de langste dag. Wij hebben het van de week nog gedaan, dus zo precies komt het niet maar veel verder in de tijd moet je niet zijn.....
~~FIJNE WEEK~~
~~ Groetjes Sjoukje~~

11 opmerkingen:

 1. Prachtig boeket Sjoukje. Zeker in die witte emmer. Ik vind zelf de vrouwenmantel altijd prachtig. Ik heb hem nu ook(voor het eerst na een tip hier in blogland)ook teruggeknipt. Heb alleen de bloemen eruit gehaald, niet de bladeren, dus ik hoop wel dat het goed gaat en er een 2e bloei komt.
  Fijne zondag nog.
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ieder jaar knip ik trouw mijn vrouwenmantel terug. Maar helaas nog nooit een tweede bloei gehad. Misschien lukt het dit jaar. Jouw boeketje ziet er in ieder geval mooi uit met de bloemen uit eigen tuin.
  Fijne zondag Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig zomerboeket, ik kan ook zo genieten van een pluk uit eigen tuin en ben ook van plan om meer bloemen in de tuin te planten.
  Ik heb van de week ook de Vrouwenmantel en de Ooievaarsbek teruggeknipt, die krijgt straks ook een tweede bloei.
  Geniet van je prachtig boeket.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal erg mooi hoor!! ..liefs Ria....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig hoor hou wel van zulke boeketten en toch leuk hoor een kleine post hahahahha ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi om te zien, leuk gedaan in die emmmer.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vrouwenmantel is zó mooi. ik maak daar ook nogal eens kransen van, maar ben er dit jaar nog niet aan toe gekomen. Ik stond er straks wel bij van, zal ik er een krans van maken..
  Ik knip vrouwenmantel altijd voordat ik op vakantie ga af, vaak komt er dan nog een late bloei voor terug.
  Ik wens je een heerlijke avond ☼
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zo tegen het wit...fijn dat je daarvoor even terugkomt:) ...kunnen we meegenieten.
  Komende week gaat hier ook de schaar in de vrouwenmantel zo voor we op vakantie gaan, als we terug komen is het weer een fris groen geheel!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet dat er eventjes prachtig uit.
  En inderdaad,de witte achtergrond,is heel erg mooi.
  Geniet er maar heerlijk van.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig Sjoukje, je brengt me wel op een idee.
  Ik heb ook Vrouwenmantel en Zeeuwsknoopje in de tuin, alleen de Annabelle doet het hier nog niet zo goed, staat er net een jaar in en moet nog een beetje aarden denk ik!!
  Maar je boeketje vind ik echt leuk, zie het al helemaal voor me hier op mijn keukentafel.
  Fijne week, groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn is dat he,om bloemen uit eigen tuin te plukken,ziet er prachtig uit in de emmer,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen