woensdag 1 februari 2012

Nieuwe bank en zo....

Hier de beloofde post van onze nieuwe bank.....
Het heeft wel wat langer geduurd dan gepland maar hier is ie dan......Een bekend model van de zweedse woonwinkel die we allemaal kennen.  In wit natuurlijk, eindelijk geen plaids en kussens die je honderd keer per dag moet rechtleggen. Alleen een plaid over het zitgedeelte omdat het anders wel heel snel vies wordt met drie kinderen.....
Nu nog een paar leuke kussens maar daar moet ik nog even naar op zoek......




En ik heb in de kamer een rolgordijn vervangen door een frans gordijn. Dit rolgordijn hing voor de boekenkast en was een tijdelijke oplossing. We waren van plan om er oude paneeldeurtjes voor te zetten maar ik vind dit eerst ook wel een erg mooie vervanger... Franse gordijnen, vorig jaar gekocht op een braderie. Ik heb niets aan de maat hoeven doen, ze hangen wel op de grond maar in dit geval vind ik het alleen maar mooi.....




Een mooi bloemenmotief zit erin, het steekt mooi af tegen de witte plankenwand....
Op het kastje ernaast nog steeds hetzelfde, emaille kannen en een witte aardappelschaal. Ik krijg er maar geen genoeg van. In het kleinste kannetje zit roze gipskruid, zo schattig....

En ik heb een andere salontafel, een franse bistrotafel. Een paar jaar terug al eens in Lille gekocht. Handig hoor zo'n zware grote tafel op een buggy vastgebonden. Ik had er in elk geval veel bekijks mee....Maar goed deze tafel stond nog buiten maar ik dacht van de week misschien zou de tafel binnen ook wel leuk staan. Dus zo gezegd zo gedaan, de kwast eroverheen want hij was blauw maar binnen moet natuurlijk wit. Ik vind het leuk, nu manlief nog even afwachten want ik had niet gezegd dat ik de tafel in de woonkamer wilde gaan zetten(wordt vervolgd)



En jullie hebben natuurlijk al gezien dat we de kamer (de inrichting dan)weer omgedraaid hebben. Er moest eerst even over nagedacht worden(door manlief natuurlijk) maar het is toch gelukt~! Het is niet onder dwang gebeurd, echt niet. Volledig vrijwillig......En ik moet zeggen dat dit ook weer erg leuk is.... We zitten nu ook niet meer bij de deur naar de hal en dat scheelt met tochten want met deze kou is ons huis op sommige plekken wel erg kil (lees: er moet nog geisoleerd worden).
Dus nu zijn jullie weer helemaal up to date, tot de volgende keer....
Een hele fijne winterse week toegewenst~!
~~Groetjes Sjoukje~~

23 opmerkingen:

  1. Leuk hoor je bank, gezellig he! En je tafel vind ik ook leuk zeg, is eens wat anders als al het standaard he! Je gordijn is echt helemaal geweldig, geniet lekker van je kamer.

    Lieve groet,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig hoor staat je bank en met wat plaids altijd makelijk met kinderen maar ook sfeervol vind ik ...je kamer ziet er super uit met al die mooie spulletjes geniet er lekker van ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie bank, zo sfeervol, maar met drie kinderen inderdaad maar goed dat je een plaid gebruikt. De gordijnen zijn een plaatje!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig hoor je nieuwe bank en de gordijnen vind ik helemaal leuk!
    Het ziet er dan ook erg sfeervol uit en dat is genieten!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi gordijn, prachtig dat motief erin. En je bank mag er ook zijn, lekker genieten nu..

    Fijne avond
    lieve groet,
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een sfeertje bij jou ,zo gezellig.Ik wil ook graag zo'n bank ,mijn heel grote witte bank moest gesloopt worden toen we verhuisden,we konden hem niet door de deur krijgen.Hoe die ooit binnengekomen is??Prachtig hoor je gordijnen .Echt heel mooi je huis met al dat wit met roze en roosjes hier en daar
    Lieve groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi hoor je nieuwe bank. En je gordijnen vind ik ook erg mooi. Het ziet er netjes uit allemaal. En wat leuk dat roze gipskruid. Dat zie ik bij ons bijna nooit.

    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi je witte bank, maar wel gedurfd met drie kinderen! Het ziet er allemaal erg sfeervol uit,
    geniet ervan,
    fijne avond en groetjes,
    Anke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt een hele mooie bank.
    En de gordijnen zijn ook geweldig.
    Ik zelf ben wel niet zo witachtig aangelegd in huis,maar ik vind het bij jou wel heel erg sfeervol en rustgevend.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt een mooie bank gekregen. Ik ben benieuwd hoe het wit bevalt met de kinderen. Kreeg je geen waarschuwing dat er geen garantie op de stof wordt gegeven omdat met name spijkerbroeken vlekken geven die er nooit meer uit gaan.
    Dat heb ik al een paar keer gehoord.
    De gordijnen zijn ook heel mooi. En in het geheel heb je gewoon een prachtig huis!!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie bank! Past goed bij de rest van je huis!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Whoww wat heerlijk licht is het bij je in huis met al het wit!!
    Heerlijke Scandinavische sfeer,prachtig.

    grtjssss
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er supergezellig uit bij je, echt mooi je bank, staat ook op m'n lijstje:) lIEVE GROET

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij hebben zelf 2 fauteuils van dit modelletje en eerlijk gezegd vind ik ze zelf niet eens zo mooi, maar goh: wat zit ie lekker he:-)

    Geniet van je bank en je nieuwe gordijn, groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig ziet het er allemaal uit en zo sfeervol gedecoreerd. De bank staat ook super, ik heb hem zelf ook met kinderen, 2 katten, man en ze knoeien allemaal. Ik heb ook een plaid op het zitgedeelte en die kan ik regelmatig wassen, bij vlekken op de bank zelf, dan mag hij gewoon in de machine op 60 graden......fijne avond en groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat ziet het er weer geweldig uit bij je!!!! Echt prachtig!! Dat bistro tafeltje vind ik helemaal top, leuk met die mand eronder... En de bank? Ik heb hem ook! Wel een donkerbruine ( 3 kleine kids...) en met een chaise longue stuk eraan... Wat zit tie lekker hè??

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat is het gezellig geworden bij jullie.
    Ik vind die bank zo leuk.
    Lekker licht in huis.
    Geniet er van.
    Groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooi sfeertje en de Franse gordijnen helemaal top hoor!

    Lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  19. een heerlijk romantische sfeer ... en prachtige foto's! liefs, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heeee Sjoukje..staat leuk !! alleen dat plaid ik word hier niet goed van het recht leggen.....ik zal blij zijn als we een nieuwe bank hebben en die niet meer hoeft.......omgekeerde wereld hahaahh!!..onze stof van de zittingen is stuk versleten na 2 jaar !!!..we hebben 1 bank vergoed gekregen en mogen dus nieuwe uitzoeken.....komt goed...maar ik vind ze nog zo leuk !!..fijne koude dag !! liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zo leuk om eens even binnen te kijken! Wat heb je het toch gezellig zeg! Zo'n heerlijke sfeer met al die authentieke spulletjes!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een heerlijke romatische en knusse fotos..ik geniet.

    Liefs,
    Rozmeen

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtig gordijn en wat is die zachte sfeer toch heerlijk in je huis....knus:-)

    Liefs...

    BeantwoordenVerwijderen