maandag 29 oktober 2012

Autumn living....

Zo postte ik de laatste keer nog dat ik de winteropstelling zou laten zien. Nou dat wordt niks want we zitten alweer anders.... Zo gezellig en knus ik het vorig jaar vond zo rommelig en vol voelde het dit jaar. Dus de hele boel maar weer omgezet. Dit zit eerst weer erg gezellig maar ja dat kan dan ook zo weer veranderen....
Ik laat jullie vandaag de hoek zien waar we eten en de erker. De volgende keer het zitgedeelte(ja echt waar).




De grote klepbank staat niet meer bij de eettafel maar gebruik ik nu als opbergruimte voor speelgoed. Dus wanneer de kinderen op bed liggen is alles heerlijk opgeruimd. Boven de klepbank een lijst die ik dit jaar ook in Lille heb gekocht. Erg leuk zo met een paar kleine balletschoentjes... In de erker alleen een tafeltje met een bistrostoeltje.




Op het tafeltje het beeldje wat jullie al vaker hebben gezien, een oude terrine met boerenhortensias... Past erg mooi bij dit jaargetijde. Ze staan alweer even maar zijn nog steeds erg mooi van kleur.





De eettafel staat weer op zijn vertrouwde plekje. Hierop een groot dienblad, ooit al eens wit geverfd... Een grote weckfles met suiker en een oude zilveren lepel.Ook in de schaal een set zilveren lepels. Een paar oude bakvormen doen dienst als waxinelichthouders. Leuk om spullen een andere functie te geven. Het maakt je interieur speels en verrassend. Boven de tafel hangt de lamp met kerstlichtjes alweer, ik vind het wel weer erg gezellig nu het weer zo snel donker is....



Aan de wand een religieuze prent, een krans van Annebellen en een setje van drie flesjes ook uit Lille. Het is een rustig geheel zo. De volgende keer draai ik me om met de camera en laat ik jullie de andere kant  van de woonkamer zien....
Ik wens jullie een fijne week....
~~Groetjes Sjoukje~~












12 opmerkingen:

  1. gezellig hoor en inderdaad lekker rustig zo..ik krijg dat nooit voor elkaar. zal wel de amsterdammer in me zijn. die houden van veel hahah
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt weer een mooie en rustige achterkamer. Ik kan er ook niet goed tegen als alles zo volslibt.
    Mooi is ook alle hortensia en annabellen kransen en versiering. Ik heb zelf de laatste weken ook veel gedroogd en op kannen en schaal gelegd.
    Mooie dag, Sjoukje!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken dat...alles verslepen, en dan...hmm...nee het is het toch "niet".
    Ja het ziet er zeker erg rustig uit zo...en handig hé die klepbank, alles erin...uit het zicht...ha,ha!
    Staat ook nog op mijn wensen lijstje, maar dan zonder armleuningen, anders neemt ie teveel plaats in achter de eettafel in de keuken, en kunnen we er zo lastig tussen aanschuiven.
    Ben benieuwd naar de andere kant van de kamer!
    Je beeld had ik inderdaad al eerder gezien, maar ik vind het nog steeds een heel mooitje!!

    Groetjes Marianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heerlijk dat veranderen en zo moet het ook hoor elke verandering is elke keer weer een leuk idee een geniet moment niets mis mee ...staat zoals het nu staat ook erg mooi heerlijk plek om lekker te eten of te genieten van een lekker bak koffie of een heerlijk wijntje en wat mooi die lijst met die schoentjes en ook ik al zij het mijn kleuren niet ik geniet enorm van je post .....fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke huis heb je toch....leuk hoor...liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Sjoukje, ik kwam via Blomkje en Wenje op jouw blog terecht. Wat heb je een heerlijk licht huis, super al dat wit! Ik ga je volgen!
    Groetjes
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er weer ontzettend mooi uit.
    Ik ben benieuwd naar de rest van de kamer.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Soms is er gewoon 1 beste opstelling... Ik heb ook vaak met meubels gesjouwd, maar dat doe ik nu niet meer, althans niet met de grote stukken want die staan op z'n best!

    Mooie foto's, wij wachten rustig af op het vervolg;-)

    Fijne avond X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk zo'n kijkje bij je binnen, zo sfeervol. Vind je beeld zo mooi van het meisje, de lijst aan de wand en dat mooie raam ijzer.......ach...gewoonweg sfeervol.
    Ben benieuwd naar je volgende beelden.

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn he....de boel lekker veranderen! Ik doe het ook zo graag! Het ziet er super gezellig en sfeervol uit! Maar dat kan ook niet anders met die prachtige spullen van je!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijke beelden weer van jou sfeervolle interieur. Mooie krans en en dat beeldje is zo lief.
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Sjoukje, wat een gezelige sfeer in je huis. Zo mooi die krans en dat beeld van het meisje lezend in een boek vind ik ook heel mooi. Het ziet er prachtig uit. Handig he zo kist of iets waar al het speelgoed in gaat. Bij mij is dat een lade =)

    liefs Xanne (volgende keer de woonkamer he)

    BeantwoordenVerwijderen