woensdag 6 april 2011

Onze zithoek.....

Een paar posten terug heb ik onze eethoek laten zien in de nieuwe opstelling, nu is het de beurt aan onze zithoek. Ik moet er eerst bij vertellen dat ik niet helemaal tevreden ben over onze bank, hij is ook weleens een bron van ergernissen want de kleur die onder de plaids zit is niet meer mooi dus heb ik de bank ingepakt. Maar regelmatig verschuift dat weer, wat wil je met drie kinderen dus zo'n tig keer per dag moet hij weer gefatsoeneerd worden. Ik hoop dat er dit jaar een nieuwe bank inzit, scheelt veel werk.....
Maar goed verder over de zithoek, deze staat nu dus bij de erker wat heerlijk licht opleverd en het zonnetje schijnt er 's middags naar binnen dus dan kun je er heerlijk zitten.
De bank en het stoeltje heb ik met  plaids bekleed en gebloemde kussentjes erop, nu het weer wat lichter wordt buiten vind ik het wel weer leuk om wat meer bloemetjes en lichte kleurtjes in huis dus ook in de kussens komt dat terug. Mooi met roze en zacht groen dat past ook prachtig bij onze kleur op de muur.






Het smeedijzeren hek wat in de erker voor het raam staat heb ik in Frankrijk gekocht, ik vind het prachtig zo voor het raam. De kussentjes heb ik gisteren nog gekocht, deze komen van die heel goedkope winkel(jullie weten vast wel welke) Maar ik vond de kleurtjes zo leuk en van die lieve bloemmotiefjes erop en de prijs is dan ook nog zo leuk dan kun je dat niet laten liggen toch?!



Het krukje waar dit dienblaadje op staat heeft mijn vader al eens voor mij gemaakt, toen nog houtkleur later wit natuurlijk en nu heb ik er schuim opgedaan en bekleed met een Laura Ashley stof. Zo is het een krukje wat al heel wat plekjes heeft gehad maar hij blijft gewoon leuk~! De ingedroogde roosjes passen mooi bij de roosjes stof. En wanneer we 's avonds de waxinelichtjes aan doen geeft dat een heerlijk romantisch sfeertje...

Jullie zien mijn hele zithoek is in de rozensfeer, de prent boven de bank komt uit Frankrijk en die kleurt super bij onze muur. De etagere komt jullie vast wel bekend voor van een vorige post, deze is verhuisd van het ene raam naar het andere raam. Ook weer met de roosjes erop.

Voor een keer laat ik jullie onze tv zien(lelijk) Maar ik kon geen mooie foto maken zonder dus voor deze keer..... Maar dit is dus de andere wand in de zithoek met de lambrisering. In het meidekastje zit al onze apparatuur, lekker opgeruimd~! En op het tafeltje staat nog een roosje in een kan met wat kleine spulletjes erbij. Het zeepje ruikt zo heerlijk (geur eglantine) en zit in een engels zeepschaaltje, deze is van Burleigh.
En het melkkannnetje hebben julie al eens eerder gezien en is echt favoriet bij mij. Ik hoop hier nog eens wat bij te vinden. Dus maar weer goed opletten deze zomer in Frankrijk~!

~~Fijne dag~~
Groetjes Sjoukje




20 opmerkingen:

  1. Zier er superromantisch uit...op mijn bank ook een plaid want die gaat behoorlijk slijten...en inderdaad vaak recht leggen:)
    Maar met een hond die overal ligt koop ik nog even geen nieuwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heel sfeervol uit zo. Mooie kussentjes ook !)
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. één en al gezelligheid bij jou!! en zo heerlijk romantisch met die roosjes en de kussentjes vind ik ook zo leuk!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sfeervol hoor
    Dat euvel met dat plaid is heel herkenbaar had ik ooit eens op mijn andere bank,weet je wat ook wel helpt een stok achterin de bank,dan blijft het beter zitten

    liefs Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er heel gezellig uit Sjoukje. En leuke kussentjes van die ene winkel:) Ik heb inderdaad ook nu de lente komt dat ik toch weer wat kleur erbij wil. Vind je muren ook erg mooi trouwens.
    Groetjes,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een mooie plaatjes.. en ach die tv ja die hoort er nu eenmaal bij...
    lekker lente bij je
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Romantiek viert hoogtij met al deze gezellige bloemetjes. De kussentjes passen er erg leuk bijen ... handig zo'n winkel in de buurt he ...kunnen we nog eens veranderen, toch.
    Ja, echt Lente...echt gezellig.
    Groetjes, Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou zo bij je op de bank ploffen! O nee dan moet je m weer goed trekken.. Balen dat dat zo'n gedoe is want ik vind je bank er wel leuk uit zien zo! Heerlijk sfeertje.. Geniet van het prachtige weer.
    Groetjes Alberta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een plaatje, je zithoek!!!!

    Heel herkenbaar, dat over de zetel die je bekleed hebt maar dan elke vijf minuten weer 'goed' moet trekken, is hier net zo
    ;-)

    Wat een goed idee om al de apparatuur, behalve TV maar die valt eigenlijk niet zo erg op, te 'verbergen' in het meidenkastje. Ik erger me rot aan al die apparatuur die hier 'bloot' staat en die ik dan nog eens constant mag gaan afstoffen, grrr.

    Lieve kussentjes heb je er ook bij liggen!

    O, wat een mooie zithoek heb je, én brede vensterbanken waar je wat op kwijt kan. Die etagère is zoooo leuk!

    Super geslaagde zithoek gewoon!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  10. vrolijke en gezellige post, met die roosjes, heb ook een etagere maar weet gewoon niet wat ik er op zal leggen, 1 met 2 borden, en 1 met 1 bord.

    gezellig je kannen, staat ook altijd zo gezellig met iets erin.

    groetjes stina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er allemaal heel gezellig uit.Ook ik heb dat probleem met de plaids op mijn bank,maar als ze er weer mooi strak opliggen dan vind ik het wel gezellig eruit zien.Zo ook bij jou.

    Groetjes van Eleonore.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een gezellige zithoek heb je ,zo romantisch met die pastelkleurtjes en rozen .Prachtige foto's heb je gemaakt!!
    Lieve groet Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat heb je een heerlijk huis !!! zo mooi allemaal.......liefs Ria...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind het allemaal prachtig. Mooie sfeer en kleuren. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig hoekje. Mooi ornament heb je voor het raam staan!
    Groetjes
    Dani

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je een prachtige woonkamer en die kussentjes geven een echt voorjaarsgevoel, ik mag ook graag even bij die winkel langsgaan.
    Mooie roosters heb je voor de ramen staan.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Sjoukje,
    wat heb je een heerlijke lichte zithoek, echt mooi hoor !
    Jullie huis ziet er aan de buitenkant ook super uit , mooi met die balkonnetjes , lekker ruim ook volgens mij .....

    Fijne week, geniet van het mooie weer morgen , hartelijke groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo

    Mooie sfeervolle foto's.
    Echt romantisch.
    Ik wist niet dat zoveel wit zo mooi kon zijn.
    En dan die tere kleurtjes erbij als accent.
    Echt prachtig.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi en fris blog heb je!
    *noflike* dag! Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Sjoukje, bedankt voor jouw leuke berichtje. Ik ben meteen even komen kijken, altijd leuk om bij anderen mee te mogen kijken en genieten. Je hebt een heel mooi blog dus kom ook gezellig volgen.Jullie wonen heel gezellig, ben vooal weg van dat prachtige raanmhekje. Ik wens je een hele fijne en warme dag toe. Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen