zondag 20 februari 2011

"Nieuwe" lamp.......

Vandaag nog even een post op mijn blog zetten want er staat heel wat op stapel bij ons deze week. De woonkamer moet helemaal leeg want de stucadoors komen(weer)!! In november waren ze ook al geweest om het plafond te stucen omdat we lekkage hebben gehad. Dus het plafond was weer mooi afgewerkt. We hebben zoals ze dat noemen een geschuurd plafond, erg mooi. Maar...... Na een dikke week kwamen er gelige strepen in. Dus niet goed ingedroogd, foutje. Niet erg hoor maar nu moet de hele kamer weer leeg, we hadden net de muren gesausd. Nu maar afwachten of die ook overnieuw moeten. Nou ja, het is niet anders en nu we toch bezig zijn, komt er ook een lambrisering in en gaat onze sloophouten vloer eruit. Niet omdat hij niet mooi is maar het brengt een hoop ongemak met zich mee. Splinters in voeten en handen, broeken die na twee maanden doorgesleten zijn, sokken waar de kortste keren weer gaten in zitten. Kortom ik was er helemaal klaar mee. Dus nu krijgen we een nieuwe vloer erin en zijn we van al die ongemakken af... Heerlijk lijkt me dat want ja de kinderen moeten gewoon op de vloer kunnen spelen. Wanneer we klaar zijn laat ik jullie zeker het resultaat zien.
Maar voor dat alles eerst nog een paar mooie plaatjes.




Een " nieuwe" lamp staat boven de post, maar jullie snappen het al . Nieuw is hij niet, het is een oude tafelpoot met een gepimpt kapje erop. Mijn vader heeft de voet onder de tafelpoot gemaakt en ik heb de lamp met verf en schoenpoets bewerkt. Het kapje, in een opwelling gekocht, had een veel te witte kleur, erg lelijk maar ik had nog een oude strook katoen met  frans kant en zie hier het resultaat........
Had ik weer even de gelegenheid om een leuk hoekje te maken en met het zonnnetje wat zo lekker scheen zijn het mooie plaatjes geworden.


De roosjes onder de stolp zijn de roosjes van de vorige roosjes post,(dat zijn veel roosjes in een zin) en bijna ingedroogd. Ze waren te mooi om weg te gooien maar ik had alweer nieuwe roosjes gehaald. Dus ik heb ze maar op de kop gehangen.En nu dus erg leuk om mee te decoreren. Het zonlicht viel precies op het glas van de stolp, zo mooi....


Ik ga deze week maar over me heen laten komen en ik hoop dat ik even een moment heb om een post te maken maar lukt het me niet dan weten jullie dat ik erg druk ben.

In noflike wike tawinske...
Een fijne week toegewenst...
~~Groetjes Sjoukje~~


15 opmerkingen:

  1. Dus volgende week heb je bijna een hele nieuwe woonkamer! Wel lekker dat je alles in ieder geval in 1 keer kan doen. Kan ook begrijpen dat je de vloer eruit doet. Kan inderdaad niet handig zijn met kinderen. Mooie foto's en ben benieuwd naar het eindresultaat. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dat ze de boel komen herstellen, maar balen dat dan weer alles eruit moet... Wel handig dat je het dan maar gelijk combineert met wat andere klussen, dan is het straks ook echt klaar! Wat een goed idee zeg die tafelpoot als lampvoet..alleen hoe krijg je daar fatsoenlijk een recht gat in voor het snoer??
    Sterkte deze week! Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pfffff sterkte met alles !! komt goed toch ?? uiteindelijk......liefs van mij....Ria...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. pff.. even doorbijten dus.. maar dan heb je ook wat:) alles lekker schoon, fris en een nieuwe vloer voordat de lente echt begint!!
    succes!!

    lieve groetjes, Tjitske

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Succes met al die drukte de komende week...geniet vanavond nog even.
    'k Ben via via op je blog gekomen, 't ziet er zo gezellig uit, ik ga je volgen.

    Groetjes Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. succes met klussen deze week! leuk om wat fries te lezen op je blog, ik kan het wel lezen maar niet schrijven hoor. leuk idee van dat kant om het kapje. Heb je toevallig ook de L`warder courant gezien? daar had Agaath van Sils home ook van die kappen bewerkt ook zo met stroken kant om de kap, ik heb het idee ook maar even opgeslagen:-) leuk hoekje ze met dat tafeltje en je kleur op de muur komt idd wel dicht bij onze groene muurtjes. Succe van de week en we willen graag het resultaat zien:-)

    groetjes, Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is dat balen Sjoukje dat het plafond weer helemaal overnieuw moet.
    Je foto's zijn prachtig, de kleur van de roos springt er helemaal uit. Wat een prachtig sfeerhoekje en wat een mooie lamp en kap, leuk idee zo met het kant, ga ik onthouden. Ik heb eens een lampenvoet van een stenen kandelaar gemaakt.
    Succes met alle klussen.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een mooie plaatjes..en je nieuwe(oud) lamp is geweldig!
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jammer van de vloer maja ook jammer van de voeten, handen, sokken, broeken etc.

    Ik vind je lamp helemaal geweldig!!
    Ik heb nog 4 tafelpoten staan, ook 't blad nog haha maar daar weet ik wel raad mee, ik dénk dat ik dit idee van je ga pikken, uh lenen mag dat??

    Succes met klussen!
    Groetjes Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Sjoukje! Je hebt een award bij me gewonnen! Neem maar eens een kijkje op mijn blog!
    Héééél erg benieuwd naar je nieuwe vloer? Prachtige lamp en... jullie hadden het zonnetje vandaag??? Nou, hier al enkele dagen noppes zon hoor, koud en miezerig, brrr, zo van dat weer waar niemand blij van wordt. Heel mooi hoekje heb je gemaakt en mooie muren! Hopelijk moeten die niet opnieuw, een heel werk!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Sjoukje, via de blog van Marian bij jou gekomen. Jeetje wat een mooie blog heb je, ik heb me aangemeld als volger. Heerlijk om te zien dat jij ook zo gek bent op rozen.
    Lieve groet
    Tanja

    O ja, heel veel succes met het klussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Sjoukje,
    wat een plannen , ach ja als alles er toch weer uit moet dan gelijk maar alles aanpakken wat je graag nog anders wilt .

    Het klinkt goed allemaal , ben erg benieuwd naar het resultaat.

    Ik wens je veel succes met alles en wil ook nog even zeggen dat ik je hoekje met de lamp en de roosjes zo mooi vind , dat heb je super gedecoreerd !

    fijne dag , groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik denk dat de boel nu flink op de kop staat bij jullie. Vervelend dat je er zoveel werk van hebt maar je gebruikt de situatie goed. ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

    Succes deze week, lieve groet Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gezellig sfeerhoekje, mooie lamp ook. Succes met klussen!
    Groetjes Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat vervelend dat het nu weer opnieuw moet! Het is te hopen dat jullie de muren niet opnieuw hoeven schilderen, dat zou wel erg zonde zijn van alle moeite.
    Balen van de vloer, maar groot gelijk dat jullie hem er uit laten halen, elke keer kapotte kleren is ook niks. En net wat je zegt, kinderen moeten gewoon op de vloer kunnen spelen zonder zich op te halen. Lambrisering is erg mooi he! Dat wil ik ook ooit nog wel in een nieuw huis :)
    Leuke inrichting hebben jullie verder ook.
    Nou veel succes met klussen!

    BeantwoordenVerwijderen